World Series of Poker

World Series of Poker, eller WSOP som det även är känt, är den största och mest prestigefyllda pokerturneringen i världen. Varje år drar den tusentals spelare från världens alla hörn till Las Vegas för kämpa om titlar och stora summor pengar.16862-the-game-pocket-kings-deep-dofAtt kalla det en pokerturnering är att bara säga hälften, World Series of Poker består egentligen av flera olika turneringar, dessa hålls också i olika former av poker. Den mest kända är nog Texas Hold ‘Em, men det spelas även pokerspel som Omaha, 7-Card Stud och Razz, där det gäller att ha den sämsta handen för att vinna. Den mest kända och omtalade deltävlingen är den så kallade Main Event, som följs noga av den amerikanska sportkanalen ESPN2, men också av många pokersidor. Vill man följa turneringen på svenska kan man göra det via sidor som poker.se.

Historia

Word Series of Poker höll för första gången 1970 och hade då endast 7 deltagare. Som åren gick fick tävlingen sakta men säkert fler deltagare, första gången man kom över hundra stycken var 1982 då 104 spelare var med. Men det var först på 2000-talet som folk verkligen började bli intresserad av poker, det formligen exploderade i 2003 efter att Chris Moneymaker tog hem the Main Event.Anledning till att detta blev en så stor grej var att Moneymaker var den första som kvalificerat sig till tävlingen genom att vinna en pokerturnering på nätet. 2003 var det 839 personer som spelade, men året därefter deltog hela 2,576. Det lägsta antalet spelare WSOP har haft det senaste årtiondet är 5,619 stycken. Rekordet är fortfarande 2006, då 8,773 deltagare spelade och vinnaren, Jamie Gold, tog hem 12 miljoner dollar.

Svensk mästare 2014

Martin Jacobson fick äran att vara the Main Events första svenska vinnare, han vann 10 miljoner dollar med ett par tior som sin vinnande hand. Martin slog igenom i pokervärlden 2008 när han tog hem en tredje plats i EPT Budapest där han vann nästan 200,000 euro. Sakta men säkert klättrade han uppåt i rangordningarna och när han väl började 2014s Main Event var det nog många i Sverige som satt och höll tummarna, och med hans seger övertog Sverige Danmark i antalet vunna WSOP-armband och tog oss till plats nummer 8 på antalet vunnit armband per land. Heja Martin!